Nieuwsbrief 3

Agenda
De complete agenda voor de komende tijd vind je hier.

Jeugd
Zoals jullie allemaal weten, hebben we op dit moment geen jeugdafdeling. We willen dit heel graag weer op gaan starten. Tijdens de ledenvergadering hebben we hier over gesproken en graag zouden we met een groepje leden willen brainstormen hoe we dit aan gaan pakken. We nodigen iedereen die hierover mee wil denken dan ook van harte uit om op woensdag 7 december (start 19:30 uur) hierover mee te denken. Wil je meedenken? Geef je dan even op bij Mirella ().

Verzetten wedstrijden
De afgelopen tijd zijn er behoorlijk wat wedstrijden verplaatst naar een ander moment.
We snappen dat het erg lastig is om elke week een compleet team op de been te krijgen, omdat eigenlijk alle teams redelijk krap bezet zijn. Het is natuurlijk ook het prettigst om met je eigen team te spelen, maar probeer bij afwezigheid van teamleden eerst even te kijken of je invallers kunt regelen uit de andere teams.
Het verzetten van wedstrijden levert namelijk voor zowel de uit- als thuispartij niet alleen veel extra werk, maar ook praktische problemen op (denk onder andere aan problemen met de zaalhuur en scheidsrechters/tellers).

Trainingstijden
Aan het begin van het seizoen zijn we gestart met gelijke trainingstijden voor alle teams (19:30-21:00 uur), tijdens de laatste bestuursvergadering hebben we de tijden nogmaals geëvalueerd. Gezien de gemiddelde opkomst tijdens de training, hebben we besloten de tijden zoals hierboven nog even aan te houden. Mochten we merken dat het toch te krap wordt in de zaal, zullen we dit in overleg met de trainers heroverwegen.

Fluiten en tellen
In de bijlage vinden jullie een overzicht van het fluiten en tellen. Graag even goed kijken wanneer je team aan de beurt is om te fluiten en tellen en even op het schema in het Spant aangeven wie er gaan tellen/fluiten.
De wedstrijden van dames 1 moeten gefloten worden door scheidsrechters met een extra licentie, daarom staan deze wedstrijden op naam ingedeeld.
Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan graag zelf een vervanger regelen.

Nieuwjaarstoernooi
Op dinsdag 3 januari zullen we het nieuwe jaar inluiden met een nieuwjaarstoernooi. Alle leden zijn van harte uitgenodigd voor het eerste toernooitje van 2023. Na het toernooi heffen we het glas op het nieuwe jaar.
We starten om 19:30 uur.

Notulen ledenvergadering 10 oktober
Op 10 oktober werd de ledenvergadering gehouden. De notulen van de vergadering vind je in de bijlage.

Oude Knarrentoernooi 2023
Op dinsdag 7 februari zal Hans weer een oude knarrentoernooi organiseren voor alle (oud-)recreanten. Er wordt gestart om 20:00 uur.
De trainingstijden voor de dames- en herenteams zullen deze avond eenmalig aangepast worden.

Spelregeltoets
Een groot aantal van onze leden heeft ooit de spelregeltoets gedaan. Wil je deze ook doen, zodat je wedstrijden kunt fluiten. Dan vind je hieronder meer informatie vanuit de bond:

Het seizoen draait weer op volle toeren, en daarmee ook de volleyballers die hun spelregelbewijs halen. Goed om te zien dat iedereen hier zo goed mee bezig is en het de normaalste zaak van de wereld is geworden.
Wij merken echter dat veel volleyballers hun certificaat niet kunnen inzien of downloaden. Dit komt in 99% van de gevallen omdat de volleyballers inloggen op Volleybalmasterz met een ander account dan hun nevobo.nl account of dat hun relatiecode niet gekoppeld is aan hun account. Vandaar dit bericht om hier een extra instructie aan de volleyballers en/of anderen te geven om voordat ze de toets gaan maken of voordat ze inloggen op Volleybalmasterz eerst in te loggen op nevobo.nl/volleybal.nl en in hun persoonlijke informatie te controleren of hun relatiecode is ingevuld.

Hieronder de stappen die mensen moeten zetten.

Spelregelbewijs halen:
• Log in op nevobo.nl of volleybal.nl met een persoonlijk account. (Dus niet het account van je ouders.)
• Controleer of in je persoonlijke informatie je relatiecode is ingevuld/ vraag anders je relatiecode op bij de ledenadministratie en vul die in.
• Log om je spelregelbewijs te halen met je bovenstaande account in op volleybalmasterz.nl. (Let op: soms log je automatisch in omdat je er al eerder geweest ben, controleer of het juiste account (met relatiecode is ingelogd)
• Doorloop de 5 oefenniveau ’s en daarna automatische het laatste niveau = de spelregeltoets
• Wanneer je 16 vragen goed beantwoord hebt in de eindtoets ben je geslaagd en zal de informatie vanuit volleybalmasterz.nl automatisch doorgezet worden naar nevobo.nl.
• Op nevobo.nl kun je bij je diploma’s zien dat je geslaagd bent en je spelregelbewijs downloaden en bij licentie dat je nu mag fluiten.
• De Scheidsrechterscoördinator kan dit ook zien in de lijst met geldige licenties van de scheidsrechters.

Afmelden voor de nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar